2013. június 23., vasárnap

Juhtúrós derelye másképp



Hozzávalók:
-          500 g liszt
-          700 g krumpli
-          1 csapott ek só
-          200 g Apetina sajt
-           húsos szalonna
-          tejföl
-         


Megtisztítjuk és kockákra vágjuk a krumplit, majd puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet és pépesre törjük. Négy evőkanálnyi mennyiséget tálba mérünk, hozzáadjuk a lisztet és a sót, és annyi vizet, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk. A maradék krumplipüréhez keverjük az Apetina sajtot ( amit én a Tescoba szoktam venni és szerintem hasonlít a juhtúróra), ízlés szerint sózzuk. Félretesszük, ez lesz a töltelék. Felkockázzuk és lábosban ropogósra sütjük a szalonnát, a szalonnát kivesszük belőle, a zsírját félretesszük mert még szükség lesz rá. Kétfelé vesszük a tésztát és lisztezett munkafelületen 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk mindkét gombócot. Éles késsel négyzeteket vágunk belőle és mindegyik közepébe teszünk k. 1 tk-nyi tölteléket és háromszög alakba hajtjuk, a széleit jól lenyomkodjuk. Lobogó sós vízben, több adagban kifőzzük a tésztát. Egy adag főzési ideje 5 perc. Szűrőkanállal tálba szedjük a kifőtt derelyét, és a szalonna zsírjával meglocsoljuk, hogy ne tapadjanak össze. Ha nem kaptunk zsírosabb szalonnát akkor olajjal locsoljuk meg őket. Tejföllel meglocsolva és a sült szalonnakockákkal megszórva tálaljuk az ételt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése