2013. június 19., szerda

Kukoricás gombás csirkemellragu burgonyapürével



Hozzávalók:
-          1 kg csirkemell
-          1 konzerv gomba
-          1 konzerv kukorica
-          1 fej vöröshagyma
-          3-4 gerezd fokhagyma
-          só, bors, majoranna
-          4 dl főzőtejszín
-          1 tv paprika
-          1 paradicsom
-          1 kg krumpli
-          tej
-          tejföl
-          sajt


A csirkemellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is és a csirkemellet is és kifehéredésig sütjük. Ekkor jöhet hozzá a gomba is és a kockákra vágott paprika és paradicsom és pároljuk készre. Végül adjuk hozzá a kukoricát és a tejszínt, sót, borsot, majorannát és főzzük össze. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk kis kockákra és főzzük meg, majd szűrjük le, törjük össze és ízlés szerint tejjel és tejföllel keverjük krémesre. Egy nagy tepsit olajozzunk ki és tegyük az aljára a csirkemelles ragut, majd rá a burgonyapürét, kenjük meg kevés tejföllel és szórjuk meg egy kis sajttal és fél óra alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése