2013. július 23., kedd

Tejfölös karfiol burgonyapürével



Hozzávalók:
-          1 nagy fej karfiol
-          1 ek. vaj
-          1 nagy doboz tejföl
-          1 tojás
-          ½ csokor petrezselyemzöld
-          só, bors
-          sajt


Megtisztítjuk és rózsáira szedjük a karfiolt. Enyhén sós vízben megfőzzük majd kivajazott, vagy olajozott hőálló tálba tesszük. A tejfölt a tojással, sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemzölddel összekeverjük és ráöntjük a karfiolra. Aki akar tehet még a tetejére egy kis reszelt sajtot is, majd mehet a sütőbe míg aranybarna nem lesz. Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk. 

Még egy tipp: 
Kifőzött tésztával is összekeverhetjük és tepsibe téve, sajtot reszelve a tetejére pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése