2013. szeptember 8., vasárnap

Sárgarépás diós keksz



Hozzávalók:
-          15 dkg reszelt sárgarépa
-          10 dkg darált dió (vagy mogyoró, mandula)
-          15 dkg vaj/margarin
-          10 dkg cukor
-          1 tojás sárgája
-          30 dkg liszt
-          1 csipetnyi só
-          ¼ kávéskanálnyi őrölt fahéj

Töltelékhez, díszítéshez:
-          10 dkg sárgabarack lekvár
-          5-10 dkg tortabevonó csokoládé


A diót ledaráljuk, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze majd fóliába csomagolva tegyük hűtőbe kb. 2 órára. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra a tésztát, és kerek, vagy bármilyen más formával kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük a kiszúrt korongokat egymástól egy kicsit távolabbra, és előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A kihűlt korongokat lekvárral összeragasztjuk, és gőzfürdőn felolvasztott csokoládét csorgatunk a tetejükre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése