2013. október 6., vasárnap

Fahéjas kifli



Hozzávalók:
Tésztához:
-          60 dkg liszt
-          1 tk só
-          3 ek cukor
-          1 tojás
-          2 tojás sárgája
-          3 dl langyos tej
-          6 dkg puha Rama margarin
-          3 dkg élesztő
Töltelék:
-          fahéj
-          cukor
A tetejére:
-          5 ek cukor
-          1 ek fahéj
-          3 ek olvasztott Rama margarin

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit egy kelesztő tálba tesszük, ráöntjük az élesztős tejet és alaposan kidagasztjuk. 40-45 percig kelesztjük. Ha megkelt akkor lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kettévesszük a tésztát. Mindegyiket kör alakúra nyújtjuk és 8 háromszöget vágunk belőle. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd hosszában teszünk a tésztára belőle. A csúcsától kezdve feltekerjük. Kiflivé formázzuk, majd sütőpapíros tepsibe tesszük, és kelesztjük még 20-25 percet majd késsel kicsit bevagdossuk a tetejüket. Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Amikor kisültek akkor lekenjük olvasztott Rama margarinnal, majd fahéjas porcukorba forgatjuk.


Én nem tettem bele tölteléket hanem amikor ettük mindenki azt tett bele amit szeret: vajat, lekvárt, mézet stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése