2013. október 19., szombat

Sós torta



Hozzávalók a tésztához:
-          250 g liszt
-          100 g vaj
-          1 tojás
-          ½ kávéskanál só
-          1 teáskanál tejföl

A töltelékhez
-          400 g tejföl
-          3 tojás
-          150 g gouda vagy trappista sajt
-          150 g gépsonka
-         
-          bors
-          1 gerezd fokhagyma

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kerek lapot nyújtunk belőle és kibéleljük vele a tortaformát úgy, hogy legyen pereme is az oldalán, nehogy kifolyjon a töltelék. A tejfölt, a tojást, az apró kockákra vágott sonkát és a reszelt sajtot és fokhagymát elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a formába öntjük a krémet. Előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük a pitét és hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítéshez:
-          2 natúr ömlesztett sajt
-          3-4 ek tejföl
-          egy kis csokor petrezselyemzöld és snidling
-          paradicsom
-          kígyóuborka
-          sós perec
-          csemege szalámi


A sajtkrémet összekeverjük a tejföllel, majd rákenjük a torta tetejére és az oldalára. Az oldalát díszítjük az apróra vágott zöldfűszerekkel, a tetejét pedig a képen látható módon, de persze kinek, hogy tetszik. J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése