2013. november 8., péntek

Almás lepény



Ezt a receptet még Anyukámtól tanultam egyszerű gyorsan megvan és nagyon finom J


35 dkg finomlisztből, fél cs. sütőporból, 2 dkg élesztőből ( amit pici tejbe felfuttatunk), 15 dkg Rama margarinból, 15 dkg porcukorból, 2 tojássárgájából és 1-2 ek. tejfölből tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk az egyik lapot majd a kivajazott tepsibe fektetjük. Ízlés szerinti mennyiségű almát lereszelünk, fahéjjal, citromlével ízesítjük, majd a tölteléket a tésztára kenjük. Nálunk a családba jó sok almával szeretik ezért mindig így csinálom és még mutatósabb is J A tészta másik felével beborítjuk. Megkenjük felvert tojással és villával megszurkáljuk majd megsütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése