2013. november 13., szerda

Mézes mustáros csirke kukoricás magos rizzsel



Hozzávalók a csirkéhez:
-          1 kg csirkemell
-           só, bors
-          3-4 szál sárgarépa
-          2 evőkanál méz
-          3-4 evőkanál mustár
-          1-2 lapos evőkanál liszt
-          4 ek tejföl
-          víz
-          1 fej vöröshagyma
-          2 gerezd fokhagyma

A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és a ( a reszelő nagylyukú oldalán) lereszelt sárgarépát, sót, borsot, reszelt fokhagymát. Ha a hús megsült, meghintjük a liszttel és jöhet hozzá a méz, a mustár és a tejföl és kb 2 deci víz, majd összeforraljuk. Tejföl helyett főzőtejszínt is adhatunk hozzá.
Hozzávalók a körethez:
-          60 dkg rizs
-          fél fej vöröshagyma
-          egész bors
-         
-          1 liter 200 ml víz
-          1 kukorica konzerv
-          szezámmag
-          lenmag

A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd megszórjuk sóval, hozzáadunk 4-5 db egész borsot, egy fél fej megpucolt vöröshagymát és felöntjük a felforralt vízzel. Lefedjük és mehet a sütőbe fél órára. Ha kész összekeverjük a lecsepegtetett lemosott kukoricával és egy kevés len és szezámmaggal. Vöröskáposzta salátával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése