2014. január 1., szerda

Szerencsemalac pogi



Hozzávalók:        
-          25 dkg liszt
-          25 dkg puha vaj
-          25 dkg főtt, áttört burgonya
-          25 dkg túró
-          1 tk só

A tetejére :
-          egy felvert egész tojás pici sóval ízesítve

-          egész fekete bors vagy napraforgómag


A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk és egy nagy kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk, ez lesz a malacok feje. A füleket és az orrokat  egy kisebb kör szaggatóval szaggatjuk. A fülekhez a köröket kettévágjuk és a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással. Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak. A malac-pogácsákat száraz tepsin előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése