2014. január 3., péntek

Túrós citromos szelet



Hozzávalók a tésztához:
-          30 dkg rétesliszt
-          20 dkg cukor
-          1,5 cs sütőpor
-          25 dkg túró
-          3 tojás
-          1 csomag vaníliás cukor
-          1 nagy doboz tejföl (375 g)
-          1 citrom reszelt héja
Krémhez:                                            
-          50 dkg mascarpone
-          1 citrom reszelt héja
-          porcukor ízlés szerint
-          

A tészta hozzávalóit - a túró kivételével - egy keverőtálban habosra verjük. Beletesszük a túrót, és az egészet egyneművé keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük (kb. 30-40 perc). Ha a tészta kihűlt, elkészítjük a krémet: a mascarponét a reszelt citromhéjjal, valamint a porcukorral ízesítve jól kikeverjük, és a tésztára kenjük.


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése