2014. január 7., kedd

Zöldborsó leves juhtúrós gombóccal



Hozzávalók:
-          25 dkg zöldborsó
-          3-4 sárgarépa
-          3-4 petrezselyem
-          1 kis fej vöröshagyma
-          3 gerezd fokhagyma
-          majoranna
-          1 dl tejföl
-          10 dkg juhtúró
-          2 tojás
-          zsemlemorzsa
-         
-          bors
-          friss vagy szárított kapor

Egy lábasban kevés olajat felhevítünk. Az apróra vágott hagymát megpároljuk benne, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a petrezselymet kis kockára vágva, és kicsit megpirítjuk. majd jöhet hozzá a zöldborsó is. Felöntjük vízzel, sózzuk és borsozzuk, adunk hozzá majorannát és reszelt fokhagymát, majd puhára főzzük a zöldségeket. A juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen. Gombócokat készítünk belőle vizes kézzel, és a levesben kifőzzük. Tejföllel behabarjuk a levest és kaporral ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése