2015. február 18., szerda

Churros



Hozzávalók:
- 2,5 dl víz
- 2 ek kristály cukor
- csipet só
- 8 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- fél tk vanília kivonat
- olaj a sütéshez
- fahéjas cukor a hempergetéshez
- csokoládés puding a mártogatáshoz

Egy lábasba öntsük bele a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegyük le a tűzről és még forrón adjuk hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgép segítségével keverjük simára. Forrósítsunk olajat (nem kell bő olaj, de forró legyen), és készítsük elő a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat. Tegyünk egy csillag formájú véget a habzsákra. Töltsük bele a masszát, és szépen nyomkodjuk bele a forró olajba a kb. 5-10 cm-s fánkcsíkokat (célszerű egy háztartási olló használata, amivel le tudjuk vágni a habzsákból kijövő fánkcsíkokat vagy késsel elvágni). Hamar sül, amint pirul, már kész is. Hígabb csoki pudingot vagy olvasztott csokit adjunk mellé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése