2015. március 20., péntek

Roston halfilé zöldborsó és répapürével



Hozzávalók 4 személyre:
-          1 zacskó halfilé
-          só, bors
-          citrom
-          morzsolt bazsalikom

A zöldborsópüréhez:
-          2 dkg vaj
-          25 dkg zöldborsó
-          só, kevés cukor
-          1 csokor petrezselyem
-          1 gerezd fokhagyma

A répapüréhez:
-          2 csokor sárgarépa
-          4 dkg vaj
-          só, kevés cukor


A megmosott leszárított halfiléket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kis citromlével és megszórjuk bazsalikommal, majd egy kiolajozott tepsibe téve megsütjük. A zöldborsópüréhez forró vajon megfuttatjuk a borsót ( mindegy, hogy mirelit vagy nem ), sóval, kevés cukorral, a reszelt fokhagymával és aprított petrezselyemzölddel ízesítjük. Fél dl vízzel felöntjük és puhára pároljuk. A répapüréhez a megtisztított répát kicsi kockákra vágjuk és forró olajon szintén megfuttatjuk, sózzuk, kevés cukorral ízesítjük és 1 dl vízzel felöntjük és lassú tűzön puhára pároljuk. Majd mindkettőt külön-külön lepépesítjük. Tálaláskor a répapüréből veszünk 2 evőkanállal, ráfektetünk egy szelet halat és a tetejére jöhet a zöldborsópüré és egy kis piros kaliforniai paprika kockával díszítettem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése