2015. április 11., szombat

Almás lepény omlós tésztából



Hozzávalók a tésztához:
-          300 g rama
-          1 cs van. cukor
-          500 g liszt
-          150 g porcukor
-          2 tojássárgája
-          1 citrom reszelt héja
A lap megkenéséhez:
-          2 ek barack lekvár

Hozzávalók a töltelékhez:
-          1 kg  reszelt alma
-          őrölt fahéj
-          pici citromlé
-          50 g darált háztartási keksz
-          50 g darált dió
-          kristálycukor ízlés szerint

Tetejére:
-          1 tojás


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük kb fél órára, majd felezzük el a tésztát és az egyiket nyújtsuk ki kb fél cm vastagra, téglalap alakúra. Tegyük egy kivajazott sütőlemezre vagy tepsibe, villával böködjük meg és tegyük be a sütőbe, amíg félig meg nem sül. Majd kenjük meg 2 ek baracklekvárral és kenjük rá a hozzávalókból kikevert tölteléket és tegyük rá a másik kinyújtott lapot. Tetejét kenjük meg felvert tojással és a villával megdíszíthetjük a tetejét csíkokba vagy hullámokba, majd tegyük vissza és süssük készre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése