2015. május 2., szombat

Rákóczi túrós lepény




Hozzávalók a tésztához:
-          30 dkg liszt
-          20 dkg vaj
-          10 dkg porcukor
-          1 tojássárgája
-          citromhéj
-          2 cs van.cukor
-          csipet só

A töltelékhez:
-          50 dkg túró
-          2 tojássárgája
-          6 dkg búzadara
-          2 cs. van.cukor
-          citromhéj
-          mazsola
-          8 dkg k.cukor

Tojáshabhoz:
-          5 tojásfehérje
-          15 dkg cukor


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük kb fél órára. Majd kinyújtjuk kb fél centi vastagra téglalap alakúra, villával megszurkáljuk és betesszük sülni de nem kell sokáig mert ezt a sütit 3szer sütjük. Kb 20 perc, nem baj, ha nem kezd el barnulni. Közben a töltelék hozzávalóit kikeverjük, majd rákenjük a tésztára és megint visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a töltelék összeáll és megbarnul picit a tészta. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük verni, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény fényes habbá verjük. Csillagcsöves habzsákba töltve a tészta tetejére nyomjuk, annyi vékony helyet hagyva a csíkok között, hogy majd a végén lekvárt nyomunk oda. Majd visszatesszük a sütőbe, de a sütőajtót egy fakanállal támasszuk ki és addig süssük, míg a hab meg nem barnul picit. A legvégén pedig vékonyan lekvárt nyomunk a habcsíkok közé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése