2015. július 4., szombat

Mediterrán burgonyasaláta



Hozzávalók:
-          800 g burgonya
-          300 g paradicsom
-          400 g zöldbab
-          20 db olajbogyó
-          30 g sajt

A dresszinghez:
-          1 gerezd fokhagyma
-          1 csokor bazsalikom
-          6 ek olivaolaj
-         
-          bors

A burgonyát megmossuk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. A babot megfőzzük, leszűrjük. Az olajbogyót is felkarikázzuk, majd mindent összekeverünk. A dresszinghez a fokhagymát, fokhagymaprésen átnyomjuk. A bazsalikomot megmossuk, leveleit letépkedjük, párat félreteszünk, a maradékot apróra vágjuk. Elkeverjük az olajjal és fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük.  A salátára öntjük, és jól összekeverjük. Sajttal és a maradék bazsalikomlevéllel megszórva tálaljuk. Hidegen, melegen egyaránt jó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése