2015. november 1., vasárnap

Kínai sült rizs




Hozzávalók / 4 adag:
-          2 db tojás
-          1 közepes fej vöröshagyma
-          15 dkg zöldborsó
-          2 ek szójaszósz
-          2 ek olívaolaj
-          20 dkg sonka
-          20 dkg garnéla
-           25 dkg főtt rizs 
-          só, bors

A garnélát kevés olajon reszelt fokhagymával és egy kicsi fehérborral, pici citromlével megsütjük, majd kiszedjük és ugyanebbe az edénybe megsütjük a tojást.Ssóval, borssal elkeverjük, 1 evőkanál olívaolajat hevítünk és beleöntjük a tojást. Ne keverjük, csak forgassuk az edényt. Amikor már majdnem megszilárdult a tojás, nagyobb darabokra szétszedjük és félretesszük egy tányérra. A vöröshagymát szeletekre, a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A maradék olajat felhevítjük ugyanebben az edényben, beletesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a sonkát és 1 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk a 25 dkg főtt rizst, a zöldborsót és 3 percig kevergetve sütjük, amíg a rizs átmelegszik. Beletesszük a tojást, a garnélát és a szójaszószt. Összemelegítjük és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése