2016. február 21., vasárnap

Kókuszkocka kókuszlisztből



Hozzávalók:
-          8 tojás
-          8 ek kókuszliszt
-          4 ek xilit
-          1 tk szódabikarbóna
-          1 csipet só

A csokimázhoz:
-          100 g magas kakaótartalmú étcsoki
-          1,5 dl víz vagy kókusztej
-          100 g xilit
-          2 ek cukrozatlan kakaópor

A forgatáshoz:
-          kókuszreszelék


A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, jó habosra, majd belekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát és óvatosan beleforgatjuk a habot majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 30 perc alatt megsütjük. A mázhoz egy kis lábosba mindent összeolvasztunk, hagyjuk hűlni, és a piskótát is, majd vágjuk fel kockákra mártsuk meg a csokiba és forgassuk kókuszreszelékbe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése