2017. április 8., szombat

Répa torta



Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
-          40 deka reszelt répa
-          28 deka barna cukor (lehet fele méz is )
-          20 deka vaj
-          4 db nagyobb tojás
-          20 deka liszt
-          10 deka darált dió vagy mandula
-          fél tábla (5 deka) étcsoki
-          1 zacskó sütőpor
-          1 tk őrölt fahéj + fél kk só
Hozzávalók az étcsokis krémhez:
-          25 dkg rama
-          20 dkg étcsoki

Hozzávalók a fehércsokis krémhez:
-          12,5 dkg rama
-          10 dkg fehércsoki

Díszítéshez:
-          tojás cukor
-          darált dió vagy mandula darált zabpehely


Pucoljunk meg és reszeljünk le 40 deka répát. Figyelem, reszelve legyen 40 deka!  Keverjük simára a cukrot  az olvasztott vajjal, elég kézi habverővel. Majd adjuk hozzá a tojásokat. Egy tálban keverjük össze a kimért lisztet + diót + sütőport + sót + fahéjat + répát. Most keverjük hozzá a száraz hozzávalókhoz a barna cukros vajas-tojásos masszát és jól keverjük el az egészet Majd ebbe szórjuk a fél tábla, késsel apró darabokra vágott étcsokit. Végül az egészet egy előre kivajazott és liszttel finoman kiszórt, 26 cm-es  tortaformába kanalazzuk. Előremelegített sütőben kb 1 óra alatt készül el, de tűpróbával ellenőrizzük időnként. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet. Gőz felett megolvasztjuk az ét és a fehércsokit külön tálakban, majd a vajjal habosra keverjük őket külön-külön. Az étcsokis krémet a torta oldalára kenjük, a maradékkal pedig megdíszítjük a torta tetejét. ( De ha soknak találjuk, akár a torta közepére is kenhetünk. ) A fehércsokisat pedig a tetejére kenjük, az oldalára tegyünk még darált diót vagy mandulát és a tojásokkal díszítsük. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése