2018. október 27., szombat

Karfiolos zöldségkrémleves gombás zsemlegombóccal


Hozzávalók a leveshez:
1 ek vaj
1 kis fej vöröshagyma
1 db burgonya
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
1 fej karfiol
víz
1 tk ételízesítő
5 dkg trappista sajt
1 ek tejföl



Hozzávalók a zsemlegombóchoz:
1 ek vaj
10 dkg gomba
1 db zsemle
1 db tojás
25 dkg finomliszt(kb.)
só ízlés szerint
3 ek petrezselyem


A zsemlegombóchoz a felkockázott gombát egy evőkanál vajon megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apró kockákra vágott zsemlét, majd ezt is félretesszük hűlni. A tojásból és a lisztből, víz hozzáadásával sűrű nokedliszerű tésztát keverünk, sózzuk, majd hozzáadjuk a gombát, a zsemlekockákat és az aprított petrezselymet. Egy teáskanállal lobogó, sós vízbe szaggatjuk és nagyjából 15 perc alatt készre főzünk. Amíg fő a gombóc, elkészítjük a krémlevest. Ehhez egy másik lábasban felhevítünk egy kanál vajat, rádobjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, valamint a felkockázott krumplit. Sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, pár percet puhítjuk, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, fűszerezzük ételízesítővel. Puhára főzzük a zöldségeket, majd belereszeljük a sajtot, hozzáöntjük a pici vízzel elkevert tejfölt hőkiegyenlítéssel, összeforraljuk, és botmixerrel az egészet simára pürésítjük. A zsemlegombócokkal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése