2018. november 4., vasárnap

Kókuszos tiramisu




Hozzávalók a krémhez:
-          2 tojás
-          25 dkg mascarpone
-          10 dkg kókuszreszelék
-          10 dkg porcukor
-          1 zöldcitrom
Babapiskóta áztatáshoz:
-          1,5 dl tej
-          2 ek kókuszlikőr
-          1 csomag babapiskóta kb 20 db

A krémhez szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a mascarponéval, porcukorral, a citrom reszelt héjával és levével, majd hozzáadjuk a kókusz ¾ részét is, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert habot is egy fakanállal. A tejet a likőrrel összekeverjük ( nekem nem volt itthon kókuszlikőr én triple sec-et adtam hozzá) és a babapiskótákat néhány pillanatra megáztatjuk benne és már mehetnek is egy üvegtál aljára, rákenjük a krém felét, majd újabb áztatott piskóta és végül a maradék krém. A félretett kókusszal megszórjuk és irány a hűtő. 4-5 adag lesz belőle. Elég ha pár órát át, de egy egész éjszakát is hagyhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése