2013. május 29., szerda

Diós kosárka




Hozzávalók:
Tésztához:
-       40 dkg liszt
-       1 cs sütőpor
-       10 dkg porcukor
-       4 tojássárgája
-       25 dkg Rama

Töltelékhez:
-       40 dkg darált dió
-       30 dkg porcukor
-       4 tojásfehérje
-       savanykás lekvár


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kilisztezett kosárformákat kibéleljük vele. (Akinek nincs ilyen, tökéletesen megfelelt a muffintepsi is, csak kikell szaggatni pogácsaszaggatóval, ha van virág alakú az még jobb). A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket. A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük a porcukorral (a cukrozottat már nem kell tovább édesíteni), és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése