2013. május 29., szerda

Túrógombóc nutellával vagy lekvárral töltve



Hozzávalók:
-          50 dkg túró
-          3 tojás
-          2 dl búzadara
-          2 ek. olaj
-          nutella
-          lekvár
-          10 dkg zsemlemorzsa
-          2 ek. olaj


A túrót összekeverjük az olajjal, a tojásokkal és a búzadarával majd 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megszívja magát. Majd vizes kézzel kiveszünk egy adag tésztát ellapítjuk és a közepébe teszünk egy kis kanál nutellát vagy lekvárt, és gombócokat formálunk belőle. Forró, enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat 5-8 perc alatt. A zsemlemorzsát olajjal megpirítjuk és a kifőzött gombócokat beleforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése