2013. május 20., hétfő

Nutellás torta





Hozzávalók a piskótához:
-          5 tojás
-          5 ek cukor
-          4 ek finomliszt
-          1 ek kakaópor
-         
-          1/2 kk szódabikarbóna

Ebből dupla adagot sütünk egyesével. A tésztához a felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá, hozzákeverjük a porcukrot, és tovább verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaóport is. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Még melegen leszedjük mindkettőről a sütőpapírt és feltekerjük konyharuhába és hagyjuk kihűlni.

Krém:
-          50 dkg mascarpone
-          1 ek. cukrozatlan kakaópor
-          fél üveg nutella

A piskótákat megkenjük a krémmel, majd kb.5 cm széles csíkokra vágjuk. 1 csíkot összetekerünk, a többit pedig csigavonalban körétekerjük majd hűtőbe tesszük. Persze ha valaki pici tortát szeretne elég 1 piskótát sütni.

Díszítés:
-          5 dl habtejszín
-          2 habfixáló

A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval majd az oldalát megdíszítjük vele csillagcsöves habzsák segítségével úgy, hogy fel-le húzzuk a mintát vele a torta oldalán. A tetejét is bekenjük vele majd díszítésként kb. 2 centis távolságokra egymás mellé csíkikat nyomunk a tejszínhabból, a kimaradt 2 centis helyre pedig nutellát nyomunk. Majd ellentétes irányba mint ahogy a tejszín és a nutella csíkok vannak egy hurkapálcikával húzunk egy csíkot balról jobbra majd 2 centire alá jobbról balra majd megint balról jobbra és így tovább. Ezt sajnos nem tudom érthetőbben leírni. Mikor húzzuk a csíkokat minden húzás után töröljük le mert úgy lesz szép. Végül pedig a maradék tejszínből habrózsákat nyomunk a torta tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése