2013. május 21., kedd

Spenótos tonhalas pizza



Itt a következő friss spenótos recept:

Hozzávalók:
A tésztához:
-          500 g finomliszt
-          ½ csapott ek. só
-          1 cs. szárított élesztő
-          ½ ek. kristálycukor
-          2 ek. olaj
-          325 ml langyos víz

Paradicsomszósz:
-          2 pici konzerv sűrített paradicsom (150-200g)

Feltéthez:
-          200g leveles spenót
-          3-4 gerezd fokhagyma
-          só, bors
-          2 tonhalkonzerv
-          sajt
-          morzsolt bazsalikom

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk megkenjük pici olajjal, hogy a tészta ne száradjon ki, majd langyos helyen a duplájára kelesztjük. Majd a tésztát ketté vesszük és mindegyiket vékonyra kinyújtjuk lisztezett deszkán. A spenótot leforrázzuk, majd kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a zúzott fokhagymával. A tonhalat lecsepegtetjük szűrőn át és kinyomkodjuk a felesleges olajat belőle. A pizzákat megkenjük a paradicsomszósszal majd rámorzsoljuk a tonhalat a spenótot és meghintjük egy kis morzsolt bazsalikommal és reszelünk rá sajtot és mehet a sütőbe 20-30 perc alatt készre sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése