2013. május 22., szerda

Rakott makaróni




Hozzávalók:
-          50 dkg makaróni
-          50 dkg csirkemell vagy pulykamell
-          30 dkg gomba
-          1 fej vöröshagyma
-          1 nagy üveg sűrített paradicsom
-          só, bors, babérlevél, bazsalikom, majoranna
-          sajt a tetejére

A tésztát forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük és egy tálban összekeverjük 1-2 kanál olajjal. A húst apró darabokra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húsdarabokat és addig pirítjuk, míg a hús minden oldala kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsompürét is hozzáadjuk. Kevergetve együtt pároljuk és hozzáöntünk 1-2 deci vizet, hogy ne legyen annyira sűrű. Beletesszük a babérlevelet, a majorannát,  csipet morzsolt bazsalikomot és puhára pároljuk. Egy jénai tálat olajjal kikenünk, elterítünk benne egy sor tésztát, erre kerül a mártásos hús fele, újra egy sor tészta, majd a mártásos hús másik fele, végül betakarjuk a maradék tésztával. Tetejét kevés vajjal vagy olajjal meglocsoljuk, ráreszelünk sajtot majd közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük fél óra alatt.
Én a húst ledaráltam és 1 konzerv gombát használtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése