2013. június 28., péntek

Csokis sajttorta




Hozzávalók:
-          200 g darált keksz
-          50 g olvasztott vaj
-          500 g mascarpone
-          2 ek. porcukor
-          5 dkg étcsoki
-          15 dkg tejcsoki
-          50 g fehércsoki


A darált kekszet ( ki amilyet szeret, lehet sima háztartási, vagy győri édes, én zabpelyheset használtam) a vajjal összekeverjük és egy pici tortaforma aljába nyomkodjuk majd betesszük a hűtőbe. Az ét és a tejcsokit kockákra tördelve vízgőz felett megolvasztjuk, majd ha langyosra hűlt belekeverjük a porcukrot és a mascarponét és ráöntjük a kekszes alapra, simára kenjük a tetejét. A fehércsokit is megolvasztjuk, majd egy nejlonzacskóba öntjük, a csücskét levágjuk és függőlegesen csíkokat nyomunk belőle a torta tetejére kb. 1 centi távolságba, majd fogunk egy fogpiszkálót és vízszintesen húzunk vele csíkokat ugyanígy kb. 1 centis távolságba először balról jobbra, majd jobbról balra és így tovább és így kialakul a szép minta a tetején. Majd hűtőbe tesszük pár órára, hogy megdermedjen, bár a legjobb ha egy éjszakát áll a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése