2013. június 29., szombat

Pizza




Hozzávalók:
-          500 g finomliszt
-          2 tk. só
-          5 g szárított élesztő
-          290 ml langyos víz
-          60 ml olivaolaj
-          sűrített paradicsom
-          felvágottak, kolbászok
-          sajt
-          oregánó, bors, bazsalikom


A lisztet és a sót összekeverjük és egy mélyedést készítünk a közepébe majd oda beleöntjük az élesztővel és egy kis cukorral elkevert vizet, majd mehet bele az olaj és összegyúrjuk, majd 10 percig dagasztjuk. Ezután beolajozzuk a tetejét és letakarjuk, majd 30-40 percig kelesztjük. Majd kinyújtjuk jó vékonyra és megkenjük egy kis paradicsompürével majd megborsozzuk és szórjunk rá egy kis oregánót majd rátesszük a felvágottakat vagy a kolbászt és a reszelt sajtot ( érdemes több fajtát rátenni trapistát, füstölttet, mozzarellát vagy amit szeretünk ). Egy gerezd fokhagymát lereszelünk és pici vizet engedünk rá majd hagyjuk állni 10 percig majd ezzel kenjük meg a pizza szélét és süssük meg. Ha megsült frissen még megszórjuk morzsolt bazsalikommal.


Több sajtos pizza

Hozzávalók 1 pizzához:
-          5 dkg trappista sajt
-          5 dkg füstölt sajt
-          5 dkg pannónia sajt
-          1  cs mozzarella
-          fél cs camambert sajt
-          lilahagyma
-          kukorica

A mozzarelát és a camambertet vékonyan szeleteljük fel, a többi sajtot reszeljük le. Kenjük meg a tésztát a pizzakrémünkkel és tegyük rá a reszelt sajtokat egyesével, végül a sajt szeletek, majd a hagymát és a kukoricát vagy paradicsomot és süssük pirosra.





Pizza tésztából fánk

Összegyúrjuk a tésztát ahogy a fenti receptbe le van írva, csak annyi különbséggel, hogy egy csipet só elég bele és kelesztjük. Majd golyókat formázunk belőle és bő forró olajba kisütjük aranybarnára. Majd kicsit lecsepegtetjük papírtörlőre és beleforgatjuk vaníliás porcukorba vagy fahéjas cukorba vagy kakaósba. Nekem a kakaós a kedvencem egy kis fahéjjal fűszerezve és már fogyaszthatjuk is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése