2013. június 17., hétfő

Szivecskés cseresznyés lepény







Hozzávalók:
-          35 dkg liszt
-          fél cs. sütőpor
-          2 dkg élesztő pici tejbe felfuttatva
-          15 dkg margarin
-          15 dkg porcukor
-          2 tojássárgája
-          2 ek. tejföl
-          cseresznye
-          cukor
-          őrölt fahéj


A hozzávalókat összegyúrjuk és elfelezzük a tésztát. Az egyik felét vékonyra nyújtjuk és egy kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk és megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, hogy ne áztassa el a tésztát a cseresznye ha sok levet eresztene. A másikat szintén vékonyra nyújtjuk, majd kicsi szív formával kiszaggatjuk. A cseresznyét kimagozzuk és ízlés szerint összekeverjük cukorral és őrölt fahéjjal majd belesimítjuk a tortába és elkezdjük körberakni a szívekkel kívülről haladva befelé. Ha kiraktunk egy kört kenjük le felvert tojással, így jobban ragad hozzá a következő. Majd ha az egészet beterítettük, a közepe kivételével akkor lekenjük tojással és aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése