2013. július 30., kedd

Krumplival töltött sült paprika



Hozzávalók:
-          1 kg krumpli
-          8 db paprika
-          1 fej vöröshagyma
-          2 gerezd fokhagyma
-          petrezselyemzöld
-          lenmag
-          3-4 sárgarépa
-          5-10 dkg szalonna
-          1 kis pohár tejföl


A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és megfőzzük. Leszűrjük és áttörjük, összekeverjük a tejföllel, lenmaggal, a lereszelt sárgarépával, sóval, az apróra vágott petrezselyemzölddel, (a kevés olajon előre megpárolt, apróra vágott) vörös és fokhagymával, és a megpirított kockákra vágott szalonnával ( a zsírja nélkül). A paprikákat kicsumázzuk és beletöltjük a tölteléket, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük és kb. egy óra alatt készre sütjük, közbe megfordítjuk egyszer. Nekem sok lett a töltelék, így azzal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése