2013. július 1., hétfő

Savanyú káposztával rakott krumpli




Hozzávalók:

-       1kg burgonya
-       1 zacskó savanyú káposzta
-       25 dkg  kolbász
-       1 fej vöröshagyma
-       2-3 babérlevél
-       10 dkg szalonna
-       1 ek. olaj
-       1 nagy tejföl
-      
-       bors


A savanyú káposztát kicsit leöblítjük vízzel.A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és felszeleteljük. A kolbászt is felszeleteljük. A hagymát felaprítjuk, és 1 kanál olajon megdinszteljük. Rátesszük a levéből kicsavart főtt savanyú káposztát, borsozzuk adunk hozzá babérlevelet és pár percig együtt pirítjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk, majd a megsült szalonna kockákat(zsírja nélkül) a káposztához keverjük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, beleteszünk egy sor burgonyát, megsózzuk, rá savanyú káposzta kerül, arra pedig szeletelt kolbász. Erre egy kevés tejfölt öntünk. A rétegezést így folytatjuk, és burgonyával fejezzük be. A burgonyára öntjük a megmaradt tejfölt. Előmelegített sütőben sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése