2013. július 3., szerda

Alföldi rakott tészta




Hozzávalók:
-          40 dkg szélesmetélt tészta
-          10 dkg vaj
-          6 tojás
-          20 dkg porcukor
-          1 cs. van.cukor
-          4 dl tejföl
-          25 dkg túró
-          10 dkg mazsola
-          4 dkg cukrozatlan kakaópor
-          5 dkg baracklekvár
-          1 citrom


A tésztát enyhén sós, bő forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük és elkeverjük 7 dkg olvasztott vajjal és 3 részre osztjuk. Minden részt összekeverünk 2-2 tojássárgájával. A tejföl felét elkeverjük a vaníliás cukorral és összekeverjük a tészta első részével. A másodikat 10 dkg cukorral összekevert kakaóval ízesítjük. A harmadikhoz a túróból, 10 dkg cukorból és 2 dl tejfölből és a citrom reszelt héjából készítünk keveréket. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá és a baracklekvárt is hozzákeverjük. A megmaradt vajjal kikenjük a tepsit, meghintjük zsemlemorzsával, egymásra rétegezzük a 3 féle ízesítésű tésztát. Alulra kerüljön a tejfölös, rá a kakaós, felülre a túrós. Az egészet borítsuk be a baracklekvárral elkevert tojáshabbal és előmelegített sütőben süssük 30 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése