2013. július 8., hétfő

Halfasírt joghurtos salátával



Hozzávalók a halfasírthoz:
-          1 cs. halfilé
-          1 zsemle
-          1 tojás
-          fél fej vöröshagyma
-          1 fej fokhagyma
-          zsemlemorzsa
-          petrezselyemzöld
-          kapor
-          só, bors

A halat nagyon pici kockákra vágjuk, a zsemlét pedig vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a halhoz adjuk. Jön még hozzá a tojás, apróra vágott kapor és petrezselyemzöld, só bors, apróra vágott és kevés olajon megpárolt vörös és fokhagyma és annyi zsemlemorzsa h formázható legyen. Majd nagyobb gombócokat formázunk, ellapítjuk őket és zsemlemorzsába forgatjuk, majd kevés olajba megsütjük őket.

A salátához:
-          1 kígyóuborka
-          2 paprika
-          3 paradicsom
-          1 db jégsaláta
-          fél fej vöröshagyma
-          3 dl natúr joghurt
-          só, bors
-          metélőhagyma

A zöldségeket megmossuk, tetszőlegesen felaprítjuk és összekeverjük. A metélőhagymát apróra vágjuk és a joghurttal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.

A halfasírtokat rizzsel a salátával és a joghurtos öntettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése