2013. július 9., kedd

Ribizli ital



Hozzávalók:
-          ½ kg ribizli
-          másfél deci cukorszirup
-          2 citrom


A ribizlit megmossuk és leszemezzük. A cukorsziruphoz főzőedényünkben melegítsünk fel 150 ml vizet, de ne forraljuk fel. Ha az edény alján kis légbuborékok keletkeznek, az már azt jelenti, hamarosan eléri a vizünk a forráspontját. Ekkor kell hozzáadni 150 g kristálycukrot. Fokozatosan adagoljuk és közben egy fakanál segítségével folyamatosan kevergetjük, egészen addig, ameddig el nem olvad benne. Ekkor már a gázt ki is kapcsolhatjuk edényünk alatt és hagyjuk kihűlni a már elkészült cukorszirupot. A ribizlit a cukorsziruppal, a citromok levével és kb. fél liter vízzel összeturmixoljuk. Leszűrjük 2-szer és üvegbe vagy kancsóba öntjük és hűtőbe tesszük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése