2013. július 12., péntek

Tejfölös kekszes süti




Hozzávalók:
-          0,5 kg háztartási keksz
-          2 nagy pohár tejföl
-          lekvár
-          2 cs. van. cukor

Ezt a receptet Takács Nóritól lestem el :) Mindenkinek ajánlom az oldalát, ha videón is megszeretnétek nézni ezt a receptet. Ezen kívül pedig sok más csajos praktikát találtok az oldalon, megéri ellátogatni ide: http://noratakacs.com/startflash1.php 

A tejfölbe belekeverjük a vaníliás cukrot és ízlés szerint lekvárt, amilyet szeretünk, én ebbe áfonya lekvárt tettem kb. 4-5 evőkanállal. Egy jénai tálba rakunk egy réteg kekszet, majd kenünk rá a krémből, majd ismét keksz majd krém amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére krém kerüljön. Díszíteni lehet friss gyümölccsel és 3-4 órára hűtőbe kell tenni, hogy a keksz megpuhuljon. Finom, hűsítő nyári édesség.

De van még egy plusz tippem:

 Lekvár helyett lehet a tejfölbe keverni reszelt citrom héjat és belefacsarni a levét és egy kis porcukorral ízesíteni, és citromkarikákkal díszíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése