2013. július 14., vasárnap

Meggykrémleves túrógombóccal



Hozzávalók a leveshez:
-          1 nagy tál meggy
-          1 nagy pohár natúr joghurt (450g)
-          méz
-          fél citrom leve
-          őrölt fahéj
-          1 cs. vaníliás cukor
-          víz

A meggyből 10-15 db-ot félreteszünk, a többit kimagozzuk és turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a natúr joghurtot, az őrölt fahéjat, a mézet ízlés szerint, a citrom kifacsart levét és a vaníliás cukrot és összeturmixoljuk. Beleöntjük egy lábosba és öntünk hozzá vizet, hogy ne legyen olyan sűrű, majd hűtőbe tesszük.

A túrógombóchoz:
-          25 dkg túró
-          1 ek. porcukor
-          1 cs. vaníliás cukor
-          1 tojás
-          7 dkg búzadara


A gombócok hozzávalóit jól kikeverjük, majd 20-30 percre hűtőbe tesszük. Ezután egy nagy fazékba vizet forralunk és a túrós masszából kis golyókat formázunk és lobogó vízben kifőzzük őket. Miután feljöttek a víz felszínére, még 5 percig főzzük őket, majd ha kihűltek a levesbe tesszük őket. Ezt bármilyen gyümölcsből meg lehet csinálni, egészséges és nagyon finom is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése