2013. július 15., hétfő

Lusta asszony rétese



Hozzávalók:
-          250 g finomliszt
-          50 g búzadara
-          1 tasak sütőpor
-          200 g porcukor
-          100 g puha vaj
-          500 g túró
-          2 ek. vaníliás cukor
-          300 ml tej
-          3 tojás


Egy hosszúkás zománcos tepsi alját alaposan kivajazzuk. A lisztet a búzadarával, a sütőporral és a cukorral elkeverem. A keverék felét egyenletesen a tepsibe szórom. A túrót jól eldolgozom a vaníliás cukorral, majd elosztom a liszt tetején. Egy nagy bögrényi magozott meggyet rászórok ( lehet fagyasztott is), picit lenyomkodom, majd rászórom a liszt másik felét. A tojásokat villával felverem, egy kevés vaníliás cukrot teszek hozzá, majd hozzáöntöm a tejet. Ezt az egyveleget szépen rácsurgatom a liszt tetejére, villával itt-ott megszurkálom, meglazítom, hogy minden hova szivárogjon a tejes tojásból. A vajat megolvasztom és rálocsolom a süteményre, majd előmelegített sütőbe kb. 1 órára, de nézni kell, amikor már szépen megpirul a teteje akkor kivesszük. Langyosan már szépen vágható. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése