2013. augusztus 29., csütörtök

Szilvás túrós lepény



Hozzávalók:
-          25 dkg liszt
-          25 dkg túró
-          15 dkg margarin
-          20 dkg porcukor
-          4 tojás
-          1 kis pohár tejföl

Tetejére:
-          kb. 10-12 db szilva
-          2 ek. kristálycukor
-          egy kis kanál őrölt fahéj


A margarint kikeverjük robotgéppel a porcukorral és a csipet sóval, majd hozzáadjuk a túrót, egyesével a tojásokat majd a tejfölt és végül a lisztet és keverjük simára. A szilvákat mossuk meg, negyedeljük el. Egy közepes méretű tepsibe tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a masszát és a tetejét rakjuk ki a szilvákkal, úgy, hogy a héjas felük legyen a tészta felé. A kristálycukrot keverjük össze a fahéjjal és szórjuk meg vele a szilvákat, majd előmelegített sütőben, alacsony hőfokon süssük készre, kb. 40-50 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése