2013. augusztus 16., péntek

Töltött cukkini palacsinta



Hozzávalók a palacsintához 4 személyre:
-       2 közepes méretű cukkini
-       3 tojás
-       25-30 dkg liszt
-       2 dl ásványvíz
-       0,5 dl olaj
-      
-       fekete bors
-       1 gerezd fokhagyma
-       kapor (elhagyható)
-       petrezselyemzöld

A töltelékhez:
-       1 Apetina sajt
-       3-4 ek. tejföl
-       fél fej vöröshagyma ( apróra vágva)
-       1 gerezd fokhagyma (lereszelve)
-       pirospaprika
vagy
-       trappista sajt
-       tejföl
vagy
-       25 dkg túró
-       2-3 ek. tejföl
-       fél citrom leve
-       só, bors

A cukkiniket megmossuk, és héjastól nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk, és állni hagyjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tojásokat felverjük kevés sóval és borssal és a reszelt fokhagymával és az olajjal. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, és kézi habverő segítségével simára dolgozzuk. Beletesszük a felaprított kaprot és petrezselymet is. Miután alaposan elkevertük, hozzáadjuk a kinyomkodott cukkinit, és min.fél órára hűtőszekrénybe pihentetjük. Kevés olajon a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle. Megtöltjük a sajtkrémes töltelékkel és feltekerjük. De meglehet tölteni reszelt trappista sajttal és tejföllel is vagy a citromos túrókrémmel vagy körözöttel is. Mindegyikkel finom! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése