2013. augusztus 15., csütörtök

Szedres linzer torta



Hozzávalók (25 cm átmérőjű formához):
-          25 dkg liszt
-          7,5 dkg vaj
-          12,5 dkg + 3 evőkanál porcukor
-          1 tojás sárgája
-          50 dkg mascarpone
-          pár csepp citromlé
-          10 dkg étcsokoládé
-          50 dkg szeder (málna, ribizli)



A lisztből, vajból, a tojás sárgájából és 12,5 dkg cukorból gyúrjunk tésztát, majd csomagoljuk fóliába, és tegyük 1 órára a hűtőbe.  Ha a tészta megszilárdult, nyújtsuk ki, helyezzük kivajazott, tortaformába, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg 20-25 perc alatt.  A krémhez keverjük ki a mascarponét a 3 evőkanál cukorral és pár csepp citromlével.  A csokoládét olvasszuk meg gőz fölött, majd kenjük be vele a kihűlt tésztánk belsejét és hagyjuk megszilárdulni.  Ezután öntsük bele a krémet, és halmozzuk rá a szedret, de bármilyen gyümölcsöt lehet rá tenni amit szeretünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése