2013. augusztus 14., szerda

Rakott cukkini




Hozzávalók:
-          1 kg burgonya
-          1 nagy cukkini
-          2 sárga paprika
-          1 piros paprika (édes)
-          1 fej vöröshagyma
-          fél kg darált hús
-          1 nagy tejföl
-          petrezselyemzöld
-          só, bors
-          majoranna
-          1 tk. pirosarany
-          1 tk. gulyáskrém
-          őrölt kömény
-          3 gerezd fokhagyma
-          5 dkg sajt


A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst és kifehéredésig sütjük, majd megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 2 pohár vízzel, sózzuk, borsozzuk. Adunk hozzá majorannát, gulyáskrémet, pirosaranyat, őrölt köményt, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és tovább főzzük. Egy tepsit kiolajozunk és a krumplikat nagyon vékony szeletekre vágjuk és a felét a tepsi aljába fektetjük, sózzuk, erre jön a vékonyra felkarikázott cukkini fele, ezt is sózzuk, majd a csíkokra vágott paprikák. Erre ráöntjük a kész pörkölt alapot, majd jöhet a maradék cukkini, só, a maradék krumpli, só. A tejfölt összekeverjük 1 gerezd apróra vágott fokhagymával és petrezselyemzölddel, sóval, borssal és a rakott egyveleg tetejére kenjük, és reszelünk rá egy kis sajtot is, majd 1 órát sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése