2013. augusztus 13., kedd

Vegyes gyümölcs krémleves tejberizsgombóccal



Hozzávalók a leveshez 4 főre:
-          4-5 db közepes körte
-          fél kg fekete áfonya
-          pár szem szeder
-         1 nagy pohár natúr joghurt (450 g)
-          méz
-          fél citrom leve
-          víz

Hozzávalók a tejberizs gombóchoz:
-          10 dkg rizs
-          negyed liter tej + 1 deci víz
-          csipet só
-          2-3 dkg porcukor
-          1 tk. vanília aroma

A leveshez a körtéket, a szedret és az áfonya felét a joghurttal, a mézzel, fél citrom levével  és kb. 2 deci vízzel összeturmixoljuk. Ha valaki nem szereti benne a magokat, az szűrje át. Ha nagyon sűrű még egy kis vizet önthetünk hozzá, és belekeverjük a megmaradt áfonya szemeket, majd hűtőbe tesszük.

A gombócokhoz a hozzávalókat egy lábosba öntjük és felforraljuk, folyamatos keverés mellett puhára főzzük a rizst. Ha nem puhul meg teljesen még tehetünk hozzá egy kis vizet. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük és hűtőbe tesszük. Tálaláskor a tejberizsből gombócokat formálunk vagy egy kiskanállal beleteszünk a levesbe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése