2013. augusztus 5., hétfő

Töltött cukkini zöldséges rizzsel



Hozzávalók a cukkinihez 4 főre:
-          2 nagy cukkini
-          1 fej vöröshagyma
-          2 csirkemell
-          1 doboz gomba
-          3 gerezd fokhagyma
-          2 paprika
-          1 paradicsom
-          3-4 sárgarépa
-          1 kicsi cukkini
-          sajt
-          tejföl
-          só, bors
-          majoranna
-          bazsalikom, petrezselyemzöld

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, kifehéredésig sütjük, majd jöhet hozzá a kis kockákra vágott gomba, a paprika, paradicsom, a kicsi cukkini és a nagyon picire vágott vagy reszelt sárgarépa is és együtt pároljuk tovább kb. 10 percig. Fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, végül pedig belekeverünk apróra vágott petrezselyemzöldet és bazsalikomot. A nagy cukkinik két végét levágjuk, arra nincs szükség. Majd félbevágjuk őket, a közepét egy kanállal kikaparjuk, sózzuk borsozzuk és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Egy szűrőlapáttal (mivel elég sok levet ereszt a töltelék) belemerjük a zöldséges csirkemellet a cukkínikbe, kenünk rá egy pici tejfölt és megszórjuk egy kis reszelt sajttal és betesszük a sütőbe és 1 órát sütjük.

Hozzávalók  rizshez:
-          40 dkg rizs
-          850 ml víz
-         
-          fél fej vöröshagyma
-          egész bors
-          lenmag
-          petrezselyemzöld
-          2 sárgarépa
-          1 doboz kukoricakonzerv

A rizst kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, adunk hozzá 4-5 szem borsot, fél fej vöröshagymát egészbe, majd felöntjük a felforralt vízzel, összekeverjük, lefedjük és fél óra alatt sütőben készre sütjük. Ha kész, belekeverünk 2-3 ek. lenmagot, egy jó nagy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet és belereszeljük nyersen a répát, és teszünk bele kukoricát és kész.

Mivel elég sok megmaradt a csirkemelles raguból ezért a maradékot belekevertem ebbe a rizsbe, beleöntöttem egy jénai tálba, megszórtam reszelt sajttal és fél óra alatt megsütöttem, és ezt tálaltam a töltött cukkini mellé. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése