2013. augusztus 8., csütörtök

Fahéjas kekszmorzsás szilvás gombóc



Hozzávalók:
-          1 kg burgonya
-          1 tojássárgája
-          15-20 dkg liszt
-          2 ek. olaj
-          csipet só
-          kb. 10 db szilva
-          cukor
-          őrölt fahéj
-          darált háztartási keksz


A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. Belekeverjük a tojássárgáját, az olajat, a sót, és annyi lisztet, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Majd kinyújtjuk a tésztát, négyzeteket vágunk belőle. A szilvákat félbevágjuk és megszórjuk egy kis cukorral és őrölt fahéjjal, majd mindegyik négyzetbe teszünk egy fél szilvát, négy sarkát összefogjuk, és gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő vízbe tesszük, majd ha feljönnek a víz tetejére még 5 percig főzzük. A darált kekszet elkeverjük őrölt fahéjjal és a kifőtt gombócokat ebbe forgatjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése