2013. augusztus 19., hétfő

Töltött korongok



Hozzávalók:
-          40 dkg liszt
-          3 dkg élesztő
-          1 kávéskanál cukor
-          tej
-          1 evőkanál só
-          20 dkg Rama margarin
Töltelék:
-          fél doboz kukorica
-          10 dkg parizer
-          1 tömlős sajt
-          2 evőkanál tejföl
-          1 kisebb paprika
Teteje:
-          1 tojás sárga
-          1 evőkanál tejföl
-          reszelt sajt


A langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót,  olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és egy pohár segítségével korongokat szaggatunk. A tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a kis kockákra vágott parizer és paprika és a kukorica. Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak. Tetejét megkenjük tojás sárga és a tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk és megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése