2013. augusztus 23., péntek

Zöldborsós rétes



Hozzávalók 4 személyre:
-          1 cs. réteslap (8lapos)
-          fél kg zöldborsó
-          3 tojás
-          2 dl tejföl
-          1,5 ek. liszt
-          só, bors
-          10-15 dkg vaj


A zöldborsót 5 dkg vajon félpuhára párolunk. Közben a tojásokat összekeverjük a liszttel, kevés sóval, borssal és a tejföllel. A mártásból keveset félre rakunk és a nagy részét összekeverjük a zöldborsóval. Veszünk egy réteslapot megkenjük vajjal, majd erre jöhet még egy réteslap és megint vaj majd a töltelék föltekerjük, tetejére csurgatjuk a maradék mártást és így járunk el a többivel is. Így lesz 4 db rétesünk. Végül aki szeretne a tetejére reszelhet sajtot, majd fél óra alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése