2013. szeptember 18., szerda

Krumplis tészta felturbózva



Hozzávalók:
-          1 nagy fej vöröshagyma
-          50 dkg fodros nagykocka
-          2 ek. pirospaprika
-          1 kg burgonya
-          2 tv paprika
-          2 paradicsom
-          só, bors
-          1 nagy pohár tejföl


Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a meghámozott kis kockákra vágott burgonyát és félig felöntjük vízzel. Ha felforrt , rászórjuk a kockákra vágott paprikát és paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük. A krumplit én átszoktam törni burgonya nyomóval (de aki szereti ha vannak benne nagyobb darabok hagyja úgy), majd a tésztát beleforgatjuk. Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, úgy, hogy ne lógjon túl a szélénél. Beletesszük a krumplis tészta felét, meglocsoljuk fél pohár tejföllel, majd erre jön a maradék tészta, elsimítjuk és meglocsoljuk a maradék tejföllel. Végül előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. 10 percet pihentetjük, majd kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát és 10 centis darabokra vágva, tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszórva tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése