2013. szeptember 25., szerda

Sajtos brokkolikrémleves



Hozzávalók:
-          50 dkg brokkoli
-          30 dkg burgonya
-          1 fej vöröshagyma
-          3 gerezd fokhagyma
-          2 húsleveskocka
-          só, bors
-          10 dkg trappista vagy gouda sajt
-          petrezselyemzöld


A brokkoli rózsáit leszedjük, megmossuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Az apróra vágott vörös és fokhagymát kevés olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a burgonyát és a brokkolit és a tűzön rövid ideig kevergetjük. 1 liter vízzel felöntjük, beledobjuk a leveskockákat és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. ( Én fagyasztott brokkolit használtam, úgyhogy csak akkor dobtam bele a levesbe mikor már a burgonya megpuhult, mert a brokkolinak elég 5-10 perc. ) A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a sajtot és a petrezselyemzöldet. Fokhagymás pirított kenyérkockákkal is tálalhatjuk, de önmagában is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése