2013. szeptember 20., péntek

Sajtos karfiolos palacsinta tallér



Hozzávalók:
-          1 fej karfiol
-          40 dkg liszt
-          10-15 dkg sajt
-          2 tojás
-          4-5 dl tej
-          1 kis csokor bazsalikom és petrezselyemzöld
-          só, bors


A karfiolt szedjük rózsáira és sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és villával törjük össze. Keverjük el a lisztet a tojással, tejjel, a reszelt sajttal, az apróra vágott bazsalikommal, petrezselyemzölddel, sóval, borssal, majd a karfiollal is. Sűrűn folyós palacsintatészta állaga legyen. Sózzuk, borsozzuk. A palacsinta sütőt melegítsük fel és kevés olajban süssünk evőkanálnyi adagokat, terítsük szét kör alakúra és süssük pirosra mindkét oldalát. Tejföllel és sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése