2013. október 14., hétfő

Tiramisu ahogy én készítem



Hozzávalók:
-          2 cs. babapiskóta
-          2 cs. vaníliás pudingpor
-          6 ek. porcukor
-          1 liter tej
-          kb. fél liter kávé
-          kb. 1 deci rum
-          cukrozatlan kakaópor


A pudingot a szokásos módon elkészítjük a leírtak alapján a tejjel és cukorral. Közben a kávét a rummal összekeverjük és hagyjuk kicsit hűlni, majd a babapiskótákat beleforgatjuk a rumos kávéba, majd egy üvegtál aljába teszünk egy sornyit, erre merünk a pudingból, majd megint babapiskóta és megint puding amíg el nem fogynak a hozzávalók. A lényeg, hogy a pudinggal fejezzük be majd hagyjuk teljesen kihűlni, majd szitáljunk a tetejére cukrozatlan kakaóport és tegyük hűtőbe. Ez a desszert nálunk 1 nap alatt elfogy :D

Itt van még egy recept azoknak akik szívesen elkészítik otthon saját maguk hozzá a babapiskótát:


Házi Babapiskóta



Hozzávalók:
-          4 db tojás
-          1 csipet só
-          10 dkg kristálycukor
-          1 cs vaníliás cukor
-          12.5 dkg liszt
-          2 ek porcukor

A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a kristálycukor harmadát, és tovább verjük, amíg szép fényes nem lesz a hab. A tojássárgákat egy másik tálban a maradék k.cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Az átszitált lisztet és a kemény tojáshabot több részletben, felváltva hozzádolgozzuk a cukros tojáshoz. A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 10 centis babapiskóta formákat nyomunk. Porcukrot szitálunk a tetejükre és előmelegített sütőben 12 perc alatt világos színűre sütjük. Amint megsült vegyük le a papírról egy tortalapát segítségével, mert különben ráragad majd hagyjuk kihűlni. Tény, hogy nem lesz olyan duci mint a bolti, de ugyanolyan finom és legalább tudjuk, hogy mi van benne. (Kb. 20-25 db lett nekem ebből az adagból)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése